Met veel passie ben ik werkzaam voor IT-novative. Echter in mijn vrije tijd zet ik mij, samen met mijn vriendin in om wildlife crime een halt toe te roepen. Met name voor de neushoorn.
Wij werden tijdens onze reizen door Zuid-Afrika gegrepen door de strijd om het voortbestaan van de neushoorn. Wegkijken was geen optie meer. 

Zo zetten wij de website Help The Rhino op, en adopteerden het Zuid-Afrikaanse Project Rhino,
van twee Zuid-Afrikaanse natuurbeheerders Grant Fowlds en Kingsley Holgate, die onvermoeibaar door de wereld trekken met hun strijd tegen stroperij
en het behoud van met uitsterven bedreigde dieren, de neushoorn in het bijzonder. Dit jaar gaan wij 6 weken voor Project Rhino in Zuid-Afrika werken.

De neushoorn.
De neushoorn wordt door stroperij ernstig met uitsterven bedreigd en kan, als we nu niets doen voor altijd verdwijnen.
In 2017 werden er 1028 neushoorns gedood voor hun hoorn. Een gigantische toename sinds 2008 , waarin er 83 neushoorns gedood werden.
Sinds 2013 in het aantal gestroopte neushoorns niet meer beneden de 1000 dieren gekomen. Dit betekend dat er dagelijks 3 neushoorns gestroopt worden.
De neushoorn wordt op brute wijze gestroopt, waarbij hij vaak nog in leven is wanneer stropers zijn hoorn verwijderen.

Deze dreiging wordt gevoed door de toegenomen vraag naar neushoornhoorns in China en Vietnam, waar fabeltjes de ronde doen over de hoorn
als genezingswijze voor koorts, reuma, slangenbeten en kanker. De vele miljoenen mensen die geloven in de traditie van de Chinese geneeskunde geloven
ook echt dat de neushoornpoeder hen zal genezen van een bepaald kwaal. Nu worden dieren gedood om te zorgen voor nostrum waarvan is aangetoond dat het nutteloos is.

De situatie is momenteel zo ernstig dat drie van de vijf neushoornsoorten de IUCN red list classificatie ‘’critically endangered’’ hebben.
Wat betekend dat ze een grote kans op uitsterven hebben. Van de Javaanse neushoorn zijn zelfs nog minder dan 60 dieren in leven.

Wat gaan wij doen in Zuid-Afrika.
Wij draaien mee in de dagelijkse werkzaamheden en projecten van Project Rhino.
Deze projecten zijn zowel direct op de neushoorn gericht als op het creëren van awereness en educatie.
Wij willen met onze donatieactie via Help The Rhino in ieder geval genoeg ophalen voor het Ubhejane Kids Camp,
waarbij wij met 30 jongeren op een 3-daags kamp gaan waarbij ze de neushoorn in het wild gaan zien, en verschillende lessen krijgen in conservation work,
natuur en natuurcriminaliteit. Veel van deze jongeren die mee gaan met het Ubhejane Kids Camp wonen dicht naast natuurreservaten, maar hebben nog nooit een olifant of neushoorn gezien.
Het zijn juist deze kinderen die je moet leren over de iconische neushoorn. Van een aantal klanten van IT-Novative heb ik laptops mogen ontvangen die zij hebben geschonken aan Zuid-Afrika,
deze laptops gaan wij afgeven aan de school in het plaatsje Welverdiend. Hier kunnen jongeren op werken voor hun vervolgstudie en basisschool leerlingen kunnen hier opdrachten op maken.

Hoe kun je ons helpen?
Je kunt ons helpen door onze website te delen met kennissen en vrienden.
Op onze website lees je alle informatie over de neushoorns , stroperijcijfers en preventiemogelijkheden.
Hier kun je ook een donatie doen aan ons doel. Veel projecten kosten geld.
Denk hierbij aan de kosten voor melk voor de weesbaby neushoorns, de kosten voor het dehornen (preventief verwijderen van de hoorn) en het verplaatsen van neushoorns naar veiligere gebieden.
Op onze website kun je ons straks volgen met onze werkzaamheden in de vorm van filmpjes , foto’s en blogs.

Neem een kijkje op www.helptherhino.nu indien je nieuwsgierig bent geworden. 

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Voor het analyseren van het verkeer naar onze website gebruiken wij Google Analytics. U kunt meer informatie lezen in onze privacyverklaring .
Ok